VISIT ZUID-AMERIKA

EEN GESLAAGDE VAKANTIE BEGINT HIER!

Contact met ambassade of consulaat

Kom je in het buitenland in moeilijkheden? En kom je er zelf niet uit? Vraag dan hulp aan de Nederlandse ambassade of het consulaat. Consulaire hulp kan geld kosten.

Nederland is in bijna alle landen ter wereld vertegenwoordigd door ambassades of consulaten.

Contactgegevens ambassade en consulaten
Op de webpagina vertegenwoordigingen in het buitenland vindt u contactgegevens van de ambassades en consulaten van het Koninkrijk der Nederlanden in het buitenland.

Honoraire consul
Als Nederland geen vaste vertegenwoordiging heeft in een land, is er vaak wel een honoraire consul. Dit zijn vaak zakenlieden die naast hun normale werkzaamheden de Nederlandse belangen behartigen in een bepaald gebied. De honoraire consul is vaak geen Nederlander. Hij spreekt dan ook meestal geen Nederlands. Er zo'n 360 honoraire consuls die Nederland vertegenwoordigen in het buitenland. De contactgegevens van deze honoraire consuls vindt u ook op de webpagina vertegenwoordigingen in het buitenland. Zoek in het overzicht achtereenvolgens op land en daarna op consulaat.

Geen ambassade of consulaat?
Is er in het land waar u zich bevindt geen Nederlandse diplomatieke post? Dan kunt u naar de ambassade gaan van een ander EU-land dat er wel vertegenwoordigd is. Veelal hebben de ministeries van Buitenlandse Zaken op hun website een overzicht van de diverse ambassades staan.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kies uw taal

nlenfrdeptes

Copyright © 2015. All Rights Reserved.